UN NOU EPISOD CU NINSORI SI GER, ÎN ROMÂNIA. CÂND SE VA INSTALA ȘI CARE SUNT ZONELE AFECTATE?

0
349

Un nou episod de vreme geroasă şi ninsoare va afecta România la sfârşitul acestei săptămâni, după ce în zilele de joi şi vineri vor fi temperaturi relativ ridicate.

Directorul ANM, Elena Mateescu, informează că, începând de vineri, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. În zona de nord a țării vom avea ninsori abundente, iar în restul țării vremea va fi extrem de rece, cu posibilitatea de a avea lapoviță și ninsoare.

De sâmbătă, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic datei din calendar în cea mai mare parte a țării.

Vom avea  temperaturi maxime între -2 grade și 6 grade. Astfel, la sfârșit de săptămână, minimele vor fi preponderent negative, cu valori de până la -10 grade în depresiuni și de zero grade în zona litoralului.

ANM a emis, miercuri, o informare meteorologică valabilă până vineri la ora 10.00.

Vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60…80 km/h.

Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =