GUVERNUL DISCUTĂ ASTĂZI MĂSURILE PRIVIND REVENDICĂRILE TRANSPORTATORILOR

0
206

Guvernul urmează să discute în ședința de astăzi mai multe proiecte de acte normative care transpun soluţii convenite în urma consultărilor dintre transportatori şi Ministerul Transporturilor.

Astfel, se va analiza un proiect de ordonanţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat de sprijinire a întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Se au în vedere modificări cu privire la modalităţi de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierei, stabilirea unor limite, în conformitate cu legislaţia europeană, privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor.

Un alt subiect rămas în analiză se referă la restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburant. Deocamdată  se discută despre restituirea a jumătate din valoarea creşterii de la 1 ianuarie a acestei accize.

Între timp, transportatorii nu au renunțat la proteste. Centrul Infotrafic informează că  în această dimineață  circulaţia este îngreunată la Vama Siret, în Suceava şi în Afumaţi –Ilfov,  unde prima bandă este ocupată de autovehiculele staţionate, circulaţia desfăşurându-se pe banda a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 23