BUGET RECORD PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE FOTOVOLTAICE

0
232

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va avea un buget record în acest an, de două miliarde de lei pentru persoanele fizice, și încă 250 de milioane de lei pentru unitățile de cult și instituțiile din domeniul asistenței sociale. Anul trecut aproape 90.000 de familii s-au înscris în program, însă nici până acum nu au început să fie instalate primele panouri. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, , a anunțat că săptămâna viitoare vom avea o lista finală a instalatorilor validați, publicată, ceea ce înseamnă că și programul poate fi considerat deblocat în proporție de 100%.

De un buget record va beneficia și „Rabla Plus”, prin care beneficiarii își vor putea cumpăra o mașină electrică sau hybrid plug în cu ajutor de la stat. Aici, în schimb, valoarea voucherului se înjumătățește, iar beneficiarii vor primi până la 25.000 de lei pentru o mașină electrică și 13.000 de lei pentru una hibridă. În schimb, pentru Rabla Clasic bugetul scade la 300 de milioane de lei.

Apar și programe noi. Din acest an, administrația fondului pentru mediu lansează „Rabla” pentru tractoare și mașini agricole, cu un buget de 500 de milioane de lei.

Dispar, cel puțin în acest an, programele „Rabla” pentru Electrocasnice, unde anul trecut au fost folosite doar aproximativ jumătate din vouchere, dar și programul „Rabla Local”, program la care s-au înscris puțin peste 30 000 de persoane, deși ținta era de 100 de mii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 20