MAGIUNUL DE PRUNE TOPOLOVENI, LOCUL 1 PENTRU CEL MAI BUN PRODUS DIN FRUCTE DIN LUME ÎN 2023

0
207

Primul produs al României înregistrat pe schema de calitate IGP (Indicație Geografică Protejată), Magiunul de prune Topoloveni, a primit recunoașterea pentru cel mai bun produs din fructe din lume din partea site-ului www.tasteatlas.com, în anul 2023.

Deţinătorul primului certificat de „Indicaţie Geografică Protejată” (IGP) din România, obţinut în 2011, Magiunul de prune Topoloveni a primit şi continuă să primească din partea UE fonduri pentru promovarea în întreaga lume. Același site, www.tasteatlas.com, plasa, în luna noiembrie 2023, Magiunul de prune Topoloveni pe locul 1 în top 3 gemuri din lume.

La descrierea fiecărui produs, despre Magiunul de Topoloveni, site-ul tasteatlas.com a notat: „Magiunul de prune Topoloveni este un tartinat concentrat cu suprafața lucioasă făcut în orașul Topoloveni și satele din jur, din prune de culoare autohtonă, complet coapte, de cea mai bună calitate, care sunt fierte mult timp în faza de concentrare. Prunele conțin cantități mari de carbohidrați, zahăr natural și vitamina C din cauza coacerii lor. Singurul ingredient din produs este pruna și, deși poate părea că din dulceață lipsesc cojile de prune, acestea sunt încorporate în aceasta pentru a nu pierde nutrienți, fibre și vitamine prețioase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 47