ROMÂNII PETREC ÎN MEDIE APROXIMATIV 7 ORE PE TELEFON

0
205

Ai calculat vreodată câte ore stai pe zi pe telefon? Raportul anual publicat de Data.ai indică faptul că numărul de ore petrecute de europeni pentru a-și consulta telefonul mobil rămâne stabil în
comparație cu anul trecut.

În secolul 21 toți petrecem mult timp pe telefon, iar francezii se pare că își mențin stabilitatea în comparație cu anii trecuți. Au petrecut în medie 3,6 ore pe zi în 2023.

Cifrele sunt ușor ridicate în comparație cu 2022 (3,9 ore) și comparabilă cu nivelul înregistrat în țări europene precum Spania (3,6 ore), Germania (3,4 ore) și Italia (3,7 ore). Dar e doar jumătate din timpul dedicat în Indonezia, unde locuitorii par să fie campioni la acest capitol, cu o medie estimată de peste 6 ore pe zi.

În clasament urmează Thailanda (5,6 ore) și Argentina (5,3 ore). Pe cele mai mari zece piețe studiate de Data.ai, utilizatorii petrec în medie peste 5 ore pe zi interacționând cu telefonul. E o creștere cu 6% față de anul trecut.

Interesant este că Japonia, Australia și Canada se numără printre țările în care timpul petrecut în fața unui telefon mobil a crescut cel mai rapid din 2020, cu procente de 18%, 16% și 16%, respectiv.

Este evident că influența și importanța smartphone-urilor continuă să crească în viețile noastre, dar cu impacturi variate la nivel global. Noi, conform ultimului studiu din 2023, petrecem mai mult timp pe telefon decât americanii și restul europenilor. Pe zi, în medie, stăm 423 de minute pe telefon, aproximativ 7 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =