MUSEUM BUS CONTINUĂ ȘI ÎN 2024

0
307

Museum Bus, un proiect inedit al Muzeului Judeţean Buzău, a ajuns, anul trecut, la copiii din 51 de comune buzoiene, iar în 2024 și-a propus cifre asemănătoare. Proiectul muzeului pe roți, lansat în 2019, a fost creat pentru a duce mesajul cultural şi ştiinţific al muzeului în unităţi de învăţâmânt din mediul rural, acolo unde 97 la sută dintre copii nu au vizitat vreodată un muzeu.

Museum Bus se vizitează gratuit, fiind un proiect finanţat integral de către Consiliul Judeţean Buzău. Obiectele expuse în vitrine, panourile explicative, fotografiile şi filmele de prezentare ilustrează aspecte din secţiile Arheologie, Istorie, Artă, din colecţiile speciale „Dumitru Dan – primul globe-trotter român” şi „Colecţia de Telefoane a Muzeului Judeţean Buzău”, cea mai mare de acest fel din ţară.

De asemenea, vizitatorii află informaţii relevante despre cele mai importante şantiere arheologice din judeţul Buzău şi descoperă ce înseamnă munca de cercetare a arheologului. Fiind un proiect dedicat elevilor din mediul rural, Museum Bus se va deplasa în tot județul, şi în acest an, în baza unei solicitări formulate de unităţile şcolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 82