MLAȘTINĂ DE ȚIȚEI LÂNGĂ VULCANII NOROIOȘI

0
265

Descoperire stranie în județul Buzău! Pe un deal, la 5 kilometri de Vulcanii Noroioşi şi la marginea satului Beciu, pământul s-a transformat într-o mlaştină cu ţiţei. Chiar dacă primele pete negre au fost sesizate de localnici în urmă cu doi ani, fenomenul s-a extins de atunci pe zeci de metri.

Fenomenul a fost filmat recent de un localnic, iar clipul video postat pe o rețea de socializare a creat o adevărată dezbatere. Unii cred că hidrocarburile, care ar fi început să iasă la suprafață în acel loc nu acum, ci de câțiva ani, provin dintr-o pungă de țiței. Alții sunt convinși că petrolul provine dintr-o conductă scoasă de mult timp din uz și lăsată în pământ.

De altfel, satul Beciu, din comuna Scorțoasa, era înconjurat pe vremuri de o pădure de sonde pentru extracția țițeiului. Autorul videoclipului surprinde și câteva resturi de bidoane, semn că localnicii au făcut potecă pentru a lua ţiţei de acolo, ca să facă focul în casă. Reprezentanții Gărzii de Mediu Buzău susţin că mlaștina de țiței nu prezintă niciun pericol pentru oameni sau pentru natură chiar dacă, atunci când plouă și bălţile refulează, toate substanţele se scurg în râu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 93