SE CIRCULĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ. DRUMARII ACȚIONEAZĂ CU UTILAJE DE DESZĂPEZIRE ȘI CU MATERIAL ANTIDEPANT

0
241

După un început de an cu vreme de primăvară şi recorduri termice pozitive am trecut brusc la ninsori, viscol și ger.  Jumătate din țară se află sub  avertizare de cod galben, până mâine, cu temperaturi de îngheț, de până la minus 20 de grade, în unele zone.

În această dimineață, pe mai multe drumuri din estul, nordul si sudul țării se circulă in conditii de vizibilitate redusă, ninsoare și viscol puternic. Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Drumarii acționează cu utilaje pentru deszăpezire. De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai  multe artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș. Cei de la drumuri intervin cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Pentru reducerea riscului rutier, se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și  să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale. Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii, când valul de aer polar va părăsi România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =