IMNUL BUZĂULUI, LANSAT OFICIAL

0
351

Primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, și fiul său, artistul și profesorul Georgian Mărgărit, au lansat oficial  Imnul județului Buzău.

Marian Mărgărit, aflat în funcția de primar de peste trei decenii, a prezentat Imnul Buzăului, în primă audiție, în ședința Consiliul Județean Buzău din luna decembrie a anului trecut. Versurile melodiei sunt un îndemn la iubirea față de locul natal, față de tradiție și față de tot ce are mai frumos Buzăul. De altfel, bogățiile județului se regăsesc în versurile scrise și interpretate de Marian Mărgărit. Marian Mărgărit nu este la prima piesă de acest fel. Primarul din Boldu este și autorul Imnului Asociației Comunelor din România, o piesă scrisă la solicitarea Consiliului Director al Asociației Comunelor. Piesa se numește ”Imnul satului românesc”. Marian Mărgărit cântă de la 7 ani, acum fiind un bun cunoscător al mai multor instrumente, respectiv pian, vioară, acordeon, orgă și chitară, pe care le folosește pentru a compune melodii pentru poeziile pe care le scrie.

Talentul său artistic a fost moștenit de fiul său, Georgian, actual consilier județean. Georgian Mărgărit a participat cu melodia „I’m Coming Home” la selecția pentru Eurovision 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =