BAZILICĂ PE MALUL RÂULUI BUZĂU

0
294

O construcție importantă va fi ridicată, în anii următori, lângă crucea de la podul de la Mărăcineni, pe malul râului Buzău. Este vorba despre o bazilică în apropierea râului, unde a fost martirizat Sfântul Sava în anul 372.

Anunțul a fost făcut de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la finalul slujbei de sfințire a apei, în ziua de Bobotează. Părintele Ciprian a spus că și-ar dori ca pe malul râului Buzău, unde acum lumea asistă, în picioare, în aer liber, să se construiască o bazilică în care să poată fi oficială slujba specială de Bobotează.

De asemenea, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a făcut un apel către autoritățile buzoiene prezente la slujbă, dar și la credincioși să sprijine transpunerea acestui gând în realitate. Potrivit Părintelui Ciprian, bazilica va avea hramul „Teofania”, adică arătarea Sfintei Treimi, minunea care s-a petrecut la Botezul Domnului. De asemenea, în interiorul bazilicii va fi amenajat un paraclis închinat Sfântului Mucenic Sava de la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =