A PRINS DIN NOU CRUCEA ARUNCATĂ DE PREOȚI

0
131

Aruncarea crucii sfințite în apă a fost, și în acest an, cel mai așteptat moment al slujbei de Bobotează de pe malul râului Buzău. Cum vremea a fost prielnică, nu mai puțin de 10 temerari s-au aruncat în râu, față de 6 anul trecut. Norocul a fost de partea unui tânăr de 35 de ani, din Săgeata, tată a doi copii.

Pentru bărbatul din Săgeata este al doilea an când reușește să aducă la mal crucea sfințită, aruncată de preoți în ziua de Bobotează. Imediat după ce a recuperat crucea, buzoianul a sărutat-o de mai multe ori, după care a dat-o și celorlalți bărbați care s-au aruncat în apele reci.

În semn de recunoștință, Cătălin a primit o icoană, dar și un lănțișor cu o cruciuliță de la Înaltpreasfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Peste o mie de persoane, părinți cu copii, și bătrâni, au asistat, în ziua de Bobotează, timp de o oră, la slujba specială, oficiată pe malul râului Buzău de Înaltpreasfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți, printre care și Preasfințitul Părinte Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 73