TOT MAI MULTE CAZURI DE GRIPĂ. COPIII SUNT CEI MAI VULNERABILI LA VIRUS

0
290

Suntem în plin val de gripă şi viroze. Camerele de gardă sunt pline, iar stocurile de medicamente sunt pe terminate. E haos în spitalele de pediatrie, iar medicii abia fac faţă să consulte toţi copiii. De departe, cel mai frecvent diagnostic este gripa de tip A.

Boala  se recunoaşte cel mai uşor după primele semne, spun medicii. Debutează rapid, cu dureri musculare, tuse, dureri de cap și febră de până la 40 de grade.

Tusea nu trebuie să persiste mai mult de două-trei săptămâni. În caz contrar, vorbim de alte afectiuni.

La Buzău, aproape 100 de părinți și-au adus copiii la spital, în ultimele zile, cu gripă sau viroze repiratorii. Este și motivul pentru care secția de Urgențe-Pediatrie a Spitalului Județean Buzău este aproape plină. În numai o zi, 11 copii au fost diagnosticați, în urma testărilor, cu gripă de tip A sau B.

În prezent, în secția de Boli infecțioase sunt internați 6 copii cu gripă Tip A, iar secția de Pediatrie este plină de copii bolnavi.

Odată testaţi și confirmati cu gripă, pacienții  caută tratamentul antiviral în farmacii, care e din ce în ce mai greu de găsit.

Reţeta pentru gripa costă în jur de 100 de lei, iar, daca boala se complică, costurile ajung si la 200 de lei, cu tot cu antibiotic.

Medicii spun că valul de gripă și viroze se datorează și adunărilor prilejuite de sărbători, fie în familie sau cu prietenii, iar odată cu deschiderea școlilor și grădinițelor, de săptămâna viitoare, numărul cazurilor va mai crește.

Se recomandă în continuare vaccinarea antigripală. Anticorpii se dezvoltă în două săptămâni de la imunizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 23