INVESTIȚIE COMPLEXĂ, DAR CARE NECESITĂ TIMP

0
335

Pasajul rutier din comuna Vernești, se va face, dar nu de azi pe mâine. Este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, referitor la proiectul de înfiinţare a unei centuri de ocolire în Verneşti. Neagu spune că lucrarea este una complexă și că proiectul necesită timp din cauza procedurilor și a birocrației.

Pentru realizarea investiției a fost nevoie de semnarea unui protocol între Consiliul Județean Buzău, comuna Vernești și Ministerul Transporturilor, protocol parafat în primăvara acestui an. În prezent, proiectul viitoarei șosele de centură peste Drumul Național 10 se află încă în studiu de fezabilitate.

Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit calendarului de derulare estimat, Studiul de Fezabilitate trebuie elaborat până în vara lui 2024, iar construcţia trebuie finalizată până la sfârşitul anului 2025. Proiectul viitoarei șosele de centură are drept scop fluidizarea traficului pe Drumul Național 10 Buzău-Brașov, la Vernești, într-o zonă în care frecvent se înregistrează cozi, în special atunci când se lasă bariera de la calea ferată, pentru a permite circulația trenurilor de pe ruta Buzău – Nehoiașu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 36