DATINI CARE ÎNCĂ SE MAI PĂSTREAZĂ

0
362
Sursa foto: Biblioteca Municipală"Corneliu Coposu"/ Facebook

Datinile și obiceiurile străvechi de iarnă din depresiunea Neculelor impresionează și în zilele noastre. S-a întâmplat și astăzi la Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu,, din Râmnicu Sărat, unde Grupul folcloric ,,Menelaș Chircu,, din Vintileasca, coordonat de profesoara Stana Apostu Georgescu a adus în atenția publicului cântecul de stea, colindele, plugul, dar și sorcova, vechi tradiții ale satului românesc.

Astăzi, în zona Neculelor din comuna Vintileasca, tradițiile și datinile străvechi încă se mai păstrează nealterate, deși sunt pe cale de dispariție.

Profesoara Stana Apostu Georgescu este sufletul și coordonatorul unui ansamblu folcloric de copii din Vintileasca de 45 de ani, vreme în care s-a străduit să păstreze și să promoveze tradițiile din zona Vrancei.

Stana Apostu Georgescu a fost profesor de limba și literatura română la Școala din Vintileasca 45 de ani, timp în care s-a dedicat educării generațiilor viitoare, dar și păstrării folclorului și tradițiilor într-o formă cât mai apropiată de cea moștenită în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 53