VINURILE ROMÂNEȘTI, RECUNOSCUTE LA NIVEL MONDIAL

0
178

Vinurile românești au făcut senzație la competițiile internaționale de profil în 2023, câștigând peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant, conform datelor colectate de Wines of Romania, citate de Agerpres.

„Producătorii români şi-au înscris vinurile şi au reuşit să impresioneze juraţii din peste 40 de competiţii din Europa, America de Nord şi Asia. Astfel, în topul celor mai premiaţi producători locali se numără Budureasca, Jidvei şi Grupul Vintruvian (Crama DeMatei/Caii de la Letea), fiecare dintre aceştia câştigând anul acesta peste 50 de medalii internaţionale”, se menţionează într-un comunicat al platformei.

Crama Gîrboiu, Cramele Recaș, Domeniul Coroanei Segarcea și Domeniile Sâmburești au obținut fiecare peste 25 de medalii, dovedindu-și calitatea și consistența în producția de vinuri de excepție. Alți producători precum Viile Metamorfosis, Domeniul Bogdan, SERVE sau Domeniile Averești au urcat, de asemenea, pe podiumurile mondiale, evidențiind diversitatea și inovația industriei vinicole românești.

La cel mai mare concurs de vinuri din America de Nord, Selections Mondiales des Vins, desfăşurat în Canada, România a obţinut 24 de medalii, iar două dintre vinuri au fost incluse în top 50 vinuri din concurs (dintr-un total de peste 1.500), ambele produse de grupul Vintruvian – Patima după Matei Fetească Neagră şi Epiphanie Fetească Neagră, cel din urmă fiind desemnat şi cel mai bun vin românesc înscris în concurs.

Mai mult, în cadrul International Wine Challenge Bucharest/Vinarium, cel mai important concurs de profil din România, vinurile româneşti au reprezentat 59% din cele 1.311 probe participante, iar numărul de medalii obţinute a fost de 225, dintre care 6 mari medalii de aur. Au fost premiate, în total, 419 vinuri din 23 de ţări.

În total, România a câştigat 19 distincţii la acest concurs, medaliile mergând către vinuri produse de Jidvei, Navigo şi Domeniul Coroanei Segarcea.

Nu în ultimul rând, la International Wine Challenge, România a obţinut 23 de medalii pentru vinurile produse de Jidvei, Cramele Recaş şi Alira, iar Concours Mondial du Bruxelles a adăugat bilanţului alte 28 de medalii, dintre care 15 de aur şi două Mari Medalii de Aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =