DRUM FINALIZAT…DUPĂ 5 ANI

0
219

Vis împlinit, astăzi, pentru buzoienii din localitățile tranzitate de Drumul Județean 203K, dintre Mărăcineni și Podu Muncii. După 5 ani de așteptări, cei 37 de kilometri șosea au fost reabilitați complet și predați ,,la cheie”. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău spun că această porțiune de drum a fost una dintre cele mai dificile investiții, atât sub aspectul perioadei de derulare a lucrărilor, cât și din punct de vedere al sumelor cheltuite. Mai exact, suma a crescut cu 11 milioane de lei, de la circa 82  de milioane de lei, la aproape 93 de milioane de lei

Motivele care au determinat depășirea sumei inițiale cu 20%, dar și prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor, cu 3 ani,  sunt deja cunoscute: războiul, pandemia și scumpirile materialelor de construcții. Reprezentanții firmei care au realizat lucrările spun că reabilitarea celor 37 de kilometri de drum reprezintă un proiect pilot la nivelul județului Buzău. Acum, în interiorul localităților traversate de această șosea există piste de biciclete ce însumează aproape 9 km.

Proiectul a fost implementat de Consiliul Județean Buzău prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că, în primăvară, urmează să înceapă lucrările pe un alt sector din același drum județean, respectiv de la Podu Muncii, până la Vintilă Vodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =