CUPA „VASILE CRISTOFOREANU” LA ȘAH

0
343

Sportul minții a strâns, ieri, la Rm Sărat, zeci de pasionați de șah. Elevii școlilor din județele Buzău și Vrancea au participat la cea de-a IV a ediție a concursului ,,Cupa „Vasile Cristoforeanu” la Șah,, . Competiția, devenită déjà tradiție, a fost găzduită de Școala „Vasile Cristoforeanu” și s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă. Printre câștigătorii concursului s-au numărat elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Constantin Brâncoveanu,, din Râmnicu Sărat, de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, dar și elevi de la Școala  Gimnazială Valea Râmnicului. Organizatorii s-au declarat încântați de nivelul de pregătire al elevilor, dar și de numărul mare de participanți.

Coordonatorul concursului de șah spune că participarea la întrecere a reprezentat o bucurie pentru copii, și, posibil, pe viitor, un important pas spre profesionism.

Participanții au fost entuziasmați de atmosfera și modul în care s-a desfășurat competiția.

Succesul de care s-a bucurat cea de-a IV a ediție a concursului ,,Cupa „Vasile Cristoforeanu” a demonstrat încă o dată popularitatea foarte mare a șahului în rândul copiilor.

Șahul atrage tot mai mulți tineri, iar studiile realizate demonstrează faptul că acest joc ajută la dezvoltarea mai multor abilități mentale. Practicarea șahului duce la creșterea coeficientului de inteligență, dar încurajează și gândirea critică și creativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 12