UN BEBELUȘ DE 7 LUNI, PRIMA VICTIMĂ A EPIDEMIEI DE RUJEOLĂ

0
325

Epidemia de rujeolă face prima victimă în acest an în România. Un bebeluş de doar 7 luni din Braşov a murit, după ce a luat virusul de la fratele mai mare, care nu era vaccinat.

Copilul de şapte luni din localitatea braşoveană Apaţa nu era eligibil pentru vaccinare, dar a luat virusul de la fratele de trei ani, pe care părinţii au refuzat să-l imunizeze. Bebeluşul a fost întâi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, dar, pentru că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie, unde a şi murit.

Numărul de cazuri creşte constant, astfel că numai în ultima săptămână 155 de copii s-au infectat cu rujeolă în România, cele mai multe cazuri fiind în judeţele Mureş, Giurgiu şi Braşov.

Numărul mare de cazuri de infectare a determinat Ministerul Sănătăţii să declare săptămâna trecută epidemie de rujeolă în ţara noastră şi principala măsură a fost să permită medicilor vaccinarea cu o doză suplimentară de vacin ROR începând cu vârsta de 9 luni.

Totuşi, rata de imunizare este foarte mică în România, de aproximativ 70%.  Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =