SALARIUL MINIM CREȘTE ÎN 2024, DAR NU DE LA 1 IANUARIE

0
318

Salariul minim va creşte de anul viitor, dar nu de la 1 ianuarie aşa cum s-a discutat iniţial. Majorarea se va aplica în a doua jumătate a anului,  înainte de alegerile din toamnă. Guvernul a propus o majorare a salariului minim la 3.700 lei brut de la 1 iulie anul viitor. Patronatele au propus o creştere etapizată: 3.500 lei brut de la 1 iulie 2024 şi 3.700 lei  de la 1 ianuarie 2025. Sindicatele, în schimb, au propus ca salariul minim să ajungă la 3.800 lei brut de la 1 martie. Economiştii spun ca majorarea salariului minim pune presiune pe mediul privat si este o măsură prin care Statul încasează mai mulți bani la Buget, din impozitul pe venit de 10%.

Tot de anul viitor, angajatorii vor fi obligați să majoreze lefurile românilor care timp de 2 ani de zile au fost plătiți cu venitul minim. Nu există însă un plafon, așa ca patronii pot dribla ușor legea.

Legea Bugetului va fi adoptată de Guvern săptămâna această, iar liderii Coalitiei si-au propus să fie adoptată de Parlament săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =