COD ROȘU CU PROBLEME

0
296

Codurile roșii și portocalii de viscol emise, pentru weekend, au fost puternic resimțite, duminică, în mai multe județe din țară. Două fronturi atmosferice, unul de vânt puternic, iar celălalt cu zăpadă s-au ciocnit și au format un ciclon care a paralizat traficul rutier în sud-estul țării. Nici în Buzău, primul cod roșu de vreme rea din această iarnă nu a trecut fără incidente. Pe durata celor patru ore, în care a fost valabilă avertizarea de viscol puternic, mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă sau au ieșit în afara părții carosabile. Cele mai multe probleme au fost înregistrate pe drumurile județene. Pe Drumul Județean 203E, între Padina și Cocora, un autoturism în care se aflau trei adulți și doi copii a rămas blocat, iar pe Drumul Județean 203A, între Ghergheasa și Sălcioara, un microbuz și un autoturism au rămas blocate pe partea carosabilă.

Viscolul a făcut prăpăd și la rețeaua de electricitate: 38.500 de buzoieni au rămas fără curent electric. Printre cele 46 de localități cu avarii la rețeaua de electricitate s-au aflat Ulmeni, Mărăcineni, Vadu Pașii, Săgeata, Robeasca, Bisoca, Balta Albă, Boldu, Amara  Râmnicelu.

Prima zăpadă a creat probleme în zona Râmnicu Sărat. Cu puțin timp înainte de a începe viscolul, în localitatea Oreavul, numeroase tiruri au rămas parcate așteptând reluarea traficului spre Buzău. Nu au mai plecat la drum, deoarece vremea s-a înrăutățit, iar condițiile de trafic s-au îngreunat vizibil la crucea Comisoaiei.Nu după mult timp, un microbuz care făcea curse regulate de călători din municipiul Râmnicu Sărat către Puiești a rămas blocat pe carosabi și a fost nevoie de utilaje pentru a-l scoate din nămeți. Fiindcă în zonă se formase un strat de gheață, multe mașini au așteaptat reluarea traficului.

De asemenea, mașini blocate au fost și pe pe Drumul Național 22, în zona localității Balta Albă.

În prima oră de la intrarea în vigoare a codului roșu de viscol, la Buzău au fost închise patru drumuri naționale: Drumul Național 2C – tronsonul Buzău – Pogoanele, inclusiv Costești – Smeeni; Drumul Național 2B (tronsonul Buzău – CA Rosetti);  Drumul Național 2 E85 (tronsonul Buzău – Rm Sarat) și Drumul Național 22, tronsonul Rm. Sărat – Balta Albă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =