SE VOR FACE, DAR NU SE ȘTIE CÂND

0
426

Construcția unui penitenciar, în județul Buzău, la Unguriu, nu stârnește niciun interes constructorilor. Dovadă că, și acum,  proiectul de realizare a acestuia se află tot în stadiul de licitație. O explicație ar fi scumpirea materialelor de construcții. Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Buzău cu ocazia semnării contractului de esxecuţie pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău este însă ferm convins ca acest proiect va fi realizat.

Și proiectul de reabilitare a Centurii de Est a municipiului Buzău, atât de necesară pentru a prelua tranzitul greu care intră în oraş și a descongestiona circulaţia, se află sub semnul incertitudinii.

Penitenciarul Unguriu ar fi trebuit să fie dat în folosință în 2024, iar în acest an ar fi trebuit să se încheie lucrările de execuție. Odată finalizat, penitenciarul ar urma să funcționeze cu regim deschis şi semideschis şi ar urma să aibă 900 de locuri de cazare. Bugetul estimat al investiției este de aproximativ 48 de milioane de euro. În ceea ce privește centura de est a municipiului Buzău, administrația locală se chinuie de aproape 4 ani să o reabiliteze, însă fără succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =