PRIMA NINSOARE, PRIMELE PROBLEME

0
321
Sursa foto: Facebook/Institutia Prefectului Judetului Buzau

Codul portocaliu de vreme rea, anunțat pentru județul Buzău, în weekend, a creat mari neplăceri mai ales în zona de munte, unde zăpada a fost viscolită. În zonele înalte a nins abundent, iar stratul de zăpadă a depășit zece centimetri. Cele mai mari probleme au fost la limita cu județul Vrancea, unde viscolul a creat mari probleme, sâmbătă după-amiază. În comuna Bisoca, mai mulți șoferi au rămas blocați în zăpadă. O mașină înțepenită în troiene pe șoseaua spre Vintileasca a fost scoasă din nămeți de un alt autoturism.

Tot la Bisoca, ninsoarea din weekend a surprins mai multe turme de oi și vaci pe terenurile acoperite de omăt.

Pentru că mulți șoferi nu și-au schimbat, deocamdată, cauciucurile mașinilor, iar în weekend, la prima ninsoare, au avut mari probleme, polițiștii le recomandă să-și echipeze cât mai repede autoturismele cu anvelope pentru iarnă.

Pe durata avertizării de vreme rea, utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău au fost prezente pe teren, în zonele vulnerabile. S-a intervenit pe Drumul Național 10, la Siriu, pentru curățarea carosabilului, după ce în zonă a căzut, atât  lapoviță, cât și ninsoare. De asemenea, utilaje de deszăpezire au acționat sau au fost în patrulare și pe Drumul Național 2 – E 85, dar și pe Drumul Național 2C, între Padina și Tovărășia, unde a fost îndepărat omătul depus pe carosabil. Probleme au fost și duminică, zi în care județul Buzău s-a aflat sub cod galben de vânt. În multe zone ale județului, dar în special în Bărăgan, s-au înregistratat intensificări ale vântului, cu rafale de până la 80 km/h.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 14