ANIMALE SĂLBATICE, TOT MAI APROAPE DE GOSPODĂRII

0
264

Animalele sălbatice par să se fi înmulțit, în ultimii ani, în județul Buzău, și încep să își facă simțită prezența tot mai aproape de locuințele oamenilor. Este constatarea jandarmilor buzoieni care, în acest an, față de 2022, s-au confruntat cu un număr de 3 ori mai mare de sesizări privind pericolul pe care îl reprezintă prezența unor animale sălbatice. Mai précis, în acest an, jandarmii au primit, de la buzoieni, prin 112, 34 de apeluri, față de 11 apeluri în 2022.

Oamenii au sunat ca să anunțe prezența unor șacali, vulpi, șerpi sau alte animale sălbatice în apropierea unor zone locuite, chiar și în locuri în care acestea nu ar trebui să existe. Totuși, cele mai multe sesizări vizează urșii, care reprezintă, în continuare, o problemă greu de rezolvat.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Buzău, de la începutul anului până în prezent au fost 313 intervenții pentru protejarea oamenilor și alungarea urșilor ajunși în gospodării. Spre comparație, în aceeași perioadă a anului trecute fuseseră doar 95 de intervenții privind prezența urșilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 81