COȘUL MINIM DE CONSUM PENTRU O PERSOANĂ, 3800 DE LEI, LUNAR

0
346

O persoană singură, fără niciun copil în întreținere, ar avea nevoie de peste 3.800 de lei pe lună ca să își permită să cumpere ce are nevoie. Cei mai mulți bani merg pentru plata locuinței, apoi urmează alimentația, în jur de 700 de lei, și cheltuielile cu locuința, întreținerea acesteia și diverse reparații. Coșul minim de consum pentru un trăi decent a fost actualizat de Fundația Friedrich Ebert România și Syndex România.

Pentru  doi adulți, fără nicio altă persoană în întreținere, bugetul necesar minim ar trebui să fie de 6.162 lei pe lună. Tot la fel, cele mai mari cheltuieli sunt cele cu locuința, peste 2.000 de lei, apoi urmează alimentația căreia i se alocă aproape 1.300 lei și din nou cheltuielile cu tot ce înseamnă casă. Teoretic, cei doi adulți ar avea la dispoziție pentru încălțăminte și îmbrăcăminte undeva la 390 de lei.

Pentru un trăi decent la doi adulți și doi copii vorbim de  aproape 10.000 de lei pe lună. Banii se împart cam la fel, prima dată locuința, apoi mâncarea și după cheltuielile cu întreținerea locuinței. Această familie ar avea nevoie teoretic de vreo 315 lei pentru recreere sau vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 87