BURSE DE MERIT ȘI PENTRU REZULTATE SLABE LA ÎNVĂȚĂTURĂ

0
250

Situații aberante, și la Buzău, după ce Ministerul Educației a schimbat criteriile de acordare a burselor de merit. Dacă anul trecut primeau bursă de merit, în cuantum de 200 de lei, doar elevii care aveau media anuală peste 9.50, acum primesc acest bonus, a cărui valoare a crescut la 450 de lei, toți elevii, indiferent de medie, care se află în primii 30% din fiecare clasă. Astfel, în unele licee, există elevi de clasa a IX-a care deși nu au obținut note de trecere la Evaluarea Națională sunt recompensați pentru rezultate foarte bune la învățătură.

Un exemplu este un elev de clasa a IX-a al Liceului Agricol ”Doctor Constantin Angelescu” din municipiul Buzău, admis cu media 2.55 la profilul mecanic agricol, care va primi bursă de merit, pentru că se află în primii 30% din clasa sa.

Pe de altă parte, schimbarea metodologiei a permis unui număr mult mai mare de elevi să se încadreze pentru bursa de merit.

De exemplu, la Liceul Tehnic din municipiul Buzău anul acesta vor primi 450 de lei pe lună peste 200 de elevi, în condițiile în care anul trecut s-au încadrat pentru bursa de merit doar 15 elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =