O NOUĂ STRATEGIE NAȚIONALĂ DE VACCINARE

0
216

Toamna călduroasă nu ne ține departe de virozele specifice acestei perioade. Tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu infecții respiratorii, pneumonii ori gripă, iar medicii se așteaptă ca numărul lor să crească. În aceste condiții, specialiștii recomandă vaccinarea antigripală și purtarea măștii de protecție în spații închise ori aglomerate.

A fost adoptată și Strategia națională de vaccinare pentru următorii şapte ani care nu prevede obligativitatea imunizării. În nouă Strategie, România îşi propune că până în 2030 populaţia să ajungă la o acoperire vaccinală de peste 90% la toate serurile incluse în programul național.

Din această toamnă, bolnavii cronici primesc gratuit vaccinul antigripal, în timp ce persoanele între 45 şi 65 ani, fără afecțiuni cronice, au 50% reducere. Specialiştii spun că ar fi bine să ne imunizăm, având în vedere că virozele respiratorii se înmulţesc.  Puțin peste 172 de mii de vaccinuri antigripale au fost făcute până în acest moment în România. Cele mai multe dintre ele au fost administrate unor persoane care beneficiază gratuit de acest vaccin. Asta în contextul în care numărul infecțiilor respiratorii crește de la o săptămâna la alta. Doar în ultima săptămâna în România au fost 83 de mii de cazuri de infecții respiratorii, între care două cazuri de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 79