MĂSURILE FISCALE, ADOPTATE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

0
96

Măsurile fiscale, despre care s-a vorbit toată vara, vor fi adoptate săptămâna viitoare, deși unele încă mai sunt în discuție.

Cei care au case mai scumpe de 500.000 de euro vor plăti un impozit suplimentar de 0,3% din diferența care depășește această sumă.

Cei care si-au construit astfel de case, dar banii au fost împrumutați de la bancă, vor plăti taxa numai pe valoarea casei, după ce se scade creditul.

Mijloacele de transport mai scumpe de 75.000 de euro, adică mașini sau bărci, vor fi impozitate o singură dată cu o taxă 0,3% din valoarea totală.

Guvernul vrea să taxeze suplimentar, cu 1%, și băncile care au făcut câștiguri din majorarea dobânzilor.

De la 1 ianuarie, angajații care primesc tichete de masă vor achita pentru acestea contribuțiile la asigurările de sănătate. Guvernanții vor să diminueze de la șase la două procente comisioanele firmelor care emit aceste carduri, iar angajatorii să aibă și posibilitatea să le dea oamenilor bani în locul tichetelor.

Cei din agricultură și construcții vor plăti contribuții la sănătate, potrivit noilor măsuri, iar cei care lucrează în IT și câștigă peste 10.000 de lei, vor datora statului impozitul pe venit.

Toate aceste măsuri ar trebui să fie adoptate de Guvern prin angajarea răspunderii. Opoziția, formată din AUR și USR, a anunțat deja depunerea unei moțiuni de cenzură. UDMR nu a decis dacă va vota sau nu împotriva executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 5 + = 8