FERMIERII ROMÂNI AU OBȚINUT DE LA MINISTERUL AGRICULTURII SUSPENDAREA, PENTRU 30 DE ZILE, A IMPORTURILOR DE CEREALE DIN UCRAINA

0
317

Fermierii români care produc cereale au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii în privința produselor care vin din Ucraina. Importurile sunt suspendate timp de 30 de zile, perioadă în care se vor definitiva condițiile puse atât cumpărătorilor români, cât și vânzătorilor ucraineni.

În aceste condiții, fermierii au anunțat că suspendă protestele anunțate pentru perioada următoare, după ce ministrul Florin Barbu le-a promis că importurile din Ucraina vor fi mult mai restrictive, se vor face în condiții mult mai dure decât în prezent.

Mai precis, vor mai putea importa cereale din țara vecină doar producătorii agricoli de la noi, și  doar în condițiile în care aceștia au deficit pe stoc. Practic, nu au suficientă materie primă astfel încât să funcționeze.

Acești producători sau procesatori vor trebui să obțină o licență specială de import de la Ministerul Agriculturii, ANAF-ul le va verifica stocurile, să vadă dacă într-adevăr există acest deficit pe stoc, iar ANSVSA va face un control de calitate al mărfii care ar urma să vină din Ucraina.

În plus, firma respectivă din Ucraina care va vinde marfă în România va trebui să dețină o licență de export, pe care o vor elibera autoritățile de la Kiev.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 10