PROGRAMUL „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVI”

0
226

Cu mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea școlii, Ministerul Mediului anunță că va lansa un program prin care localitățile vor putea primi bani pentru a cumpăra microbuze școlare electrice sau hibrid. Programul va fi finanțat prin fondul de mediu, iar înscrierile demarează pe 8 septembrie. Timp de două luni, autoritățile vor depune dosarele și abia din iarnă vor cumpăra microbuze. Prin programul lansat de Ministerul Mediului, autoritățile vor putea cumpăra microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi folosite pentru transportul elevilor.

Programul are un buget de 300 de milioane de lei și este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. Fiecare unitate administrativ teritorială va primi bani în funcție de numărul de elevi. Cel mai mult primesc localitățile care au peste 60.000 de elevi.

Și Ministerul Educației a lansat programul „Microbuze electrice pentru elevi” prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Oficialii susțin că vor ajuta zeci de școli să își cumpere microbuze.

Potrivit Ministerului Educației, aproape 200.000 de elevi vor face zilnic naveta în noul an școlar, iar 70.000 de elevi nu au mijloc de transport în comun pentru a ajunge la cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =