PROTECȚIE PENTRU MUNCITORII STRĂINI

0
150

Patronii români caută tot mai mulți angajați străini. Anul trecut, firmele românești au angajat 100.000 de lucrători străini și au atins astfel contingentul maxim stabilit de către Guvern. Anul acesta, alte 140.000 de locuri de muncă au fost pregătite pentru muncitorii veniți din Africa sau Asia și o mare parte dintre ele au fost imediat ocupate.

Odată cu noul fenomen însă, își fac apariția și agențiile de recrutare înființate peste noapte, care-i trag pe muncitori în plasa unor înșelătorii. Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă semnalează aceste fraude și vine cu un proiect de modificare legislativă, menit să stopeze traficul de persoane și să aducă garanții suplimentare angajatorilor din România. Proiectul la care lucrează patronatele urmează să fie prezentat Ministerului Muncii în această toamnă.

În țara noastră lucrează peste 200.000 de muncitori străini, în special din Asia. Pentru acest an, Guvernul a stabilit un maxim de 140.000 de lucrători care vor fi aduși cu permise de muncă la noi în țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =