COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN APROAPE TOATĂ ŢARA. LA UMBRĂ VOR FI 39 DE GRADE CELSIUS

0
255

Aproape întreaga ţară intră sub cod portocaliu şi cod galben de caniculă, până marţi, inclusiv. Maximele pot ajunge şi la 39 de grade. Nici nopțile nu vor fi mai răcoroase. Mercurul din termometre nu vor coborî sub 22 de grade Celsius.

Codul portocaliu de caniculă va fi valabil astăzi și mâine( 21, 22 august), iar zonele afectate sunt județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și  municipiul București. În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de  grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Codul galben de caniculă va fi valabil în aproape toată ţara. În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =