ANM A EMIS UN COD GALBEN DE NINSORI, VALABIL PÂNĂ MÂINE LA PRÂNZ. CARE SUNT ZONELE VIZATE DE AVERTIZARE?

0
175

O atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00. Potrivit  Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Și la munte vremea este destul de rece și ploi în cea mai mare parte a zilei, cantitățile de apă vor depăși 15l/mp iar la altitudini de peste 1500 de m va ninge abundent. Vântul va sufla tare pe creste cu peste 70 de km/h.

Meteorologii anunță vreme rece pentru acest început de săptămână în majoritatea regiunilor dar și  ploi ce vor cuprinde toată țara. La munte, la altitudini mari,  vor continua ninsorile iar veștile ceva mai bune apar de miercuri, când temperaturile vor marca o creștere ușoară, apoi spre weekend vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Marți, ploile se vor extinde dinspre sud-vest și, treptat, vor cuprinde toate regiunile. Se vor acumula cantități de apă de peste 15l/mp. La munte vor fi precipitații mixte iar la altitudini de peste 1500 de metri vor continua ninsorile. Vântul se va simți cam peste tot iar pe creste va sufla cu peste 90 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 11