BUZĂUL, JUDEȚ CU ATRACȚII, DAR OCOLIT DE TURIȘTI

0
340

Județul Buzău are potențial turistic, din multe puncte de vedere, dar … să nu se aștepte nimeni să devină Ibiza, Sinaia sau orice altă locație exclusivistă … cu ,,lipici” la turiști. Este concluzia trasă de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care recunoaște faptul că turismul local are de suferit de pe urma infrastructurii rutiere, iar la acest capitol … încă se mai lucrează.

Neagu consideră că Buzăul stă prost și în ceea ce privește industria HoReCa. Regimul hotelier este slab dezvoltat în județ, chiar dacă au început să prindă avânt pensiunile de familie.

Precizările președintelui Consiliului Județean Buzău vin după ce, recent, datele Institutului Național de Statistică au arătat că, în primele șase luni ale acestui an, Buzăul, care deține Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, a fost vizitat de aproape 69.500 de turiști, fiind în țară pe locul 10 de la coada clasamentului. Neagu spune că numărul relativ redus de turiști care au înnoptat în acest an în unitățile de cazare din județ se datorează turismului de nișă. Adică … turismului de explorare.

Județul Buzău are multe obiective turistice, începând de la Lacurile Mocearu și Vulturilor, Vulcanii Noroioși, Platoul Meledic și ajungând la Biserica Aluniș, cât și Muzeul Chihlimbarului. Petre Emanoil Neagu consideră că atractivitatea Buzăului nu poate fi contestată având în vedere numărul record de bilete de acces vândute de Muzeul Chihlimbarului de la Colți: peste 16.000.

În ciuda acestui … handicap al turismului, oficialii Consiliului Județean Buzău spun că fac eforturi susținute pentru ca Buzăul să devină un punct de interes pe harta celor mai atractive destinații turistice din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 70