ROBOȚII VIITORULUI LA ISU BUZĂU

0
365

Amplă desfășurare de forțe recent, la Berca, în cadrul unui exercițiu complex la care au participat pompieri, polițiști, jandarmi, echipaje de ambulanță, de la Garda de Mediu și servicii voluntare pentru situatii de urgență. Exercițiul a avut loc în patru locații din localitatea buzoiană unde au fost simulate patru situații operative principale, dar și altele apărute ulterior.

În cadrul amplului exercițiu, pompierii buzoieni au avut parte de un ajutor inedit. Este vorba despre o autospecială dotată cu 4 roboți concepuți special pentru stingerea incendiilor. Roboții viitorului, care aparțin Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pot interveni și pentru alte misiuni în care există un pericol real pentru viața pompierilor.

Aceste șenilate comandate de la distanţă, cu motoare electrice sau termice pot fi echipate cu diferite dispozitive, în funcţie de intervenţie. În prezent, în țară există doar 4 autospeciale cu roboţi, în judeţele Mureş, Braşov, Iaşi şi Ilfov. Deocamdată, județul Buzău nu a avut nevoie de prezența roboților la o misiune reală. Roboții au fost achiziționați din Franța, cu fonduri europene, și au fost folosiți cu succes la stingerea incendiului de la Catedrala Notre Dame din Paris, în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 68