TREI MEDALII DE AUR PENTRU BUZOIANUL EDUARD IONESCU

0
306

2023 este un an de grație pentru buzoianul Eduard Ionescu. După performanțele excelente obținute la Jocurile Europene de tenis de masă, sportivul de 19 ani a adus României trei medalii de aur la Jocurile Francofoniei, competiție organizată în Republica Democrată Congo.

Prima medalie a fost cucerită de buzoian cu echipa mixtă a României. Elena Zaharia și Edi Ionescu au avut un parcurs aproape impecabil, cu un singur set pierdut în cele patru confruntări. România a eliminat, pe rând, Senegal, Niger, Liban și Tunisia.

Și seara de joi a fost una de grație pentru tenismenul buzoian, acesta reușind în mai puțin de trei ore, două clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Prima dată, după ce împreună cu Elena Zaharia, a câștigat aurul la dublu mixt, după un parcurs fără greșeală, cu patru victorii din tot atâtea posibile. Ultimul act a fost adjudecat de cei doi cu 3 la 0, în detrimentul dublului din Mauritius.

În proba regină, cea de simplu, Edy, care se număra printre favoriții turneului, și-a respectat statutul, înregistrând cinci victorii consecutive. În finală, buzoianul a dispus de un sportiv din Madagascar cu 3 la 1.

Delegația României a încheiat triumfător competiția, fiind pe primul loc la echipe mixte, dublu mixt și simplu (feminin și masculin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 55