13 JUDEȚE DIN ESTUL ȘI SUD-ESTUL ȚĂRII, AFECTATE DE VIJELII ȘI GRINDINĂ

0
179

Mașini distruse de grindină sau de copacii doborați de vânt, case rămase fără acoperișuri, drumuri blocate de arbori. Asta au lăsat în urmă vijeliile și grindina din estul și sud-estul țării.

Pe Autostrada Soarelui, grindina a fost atât de mare încât a spart geamurile unor mașini. De altfel, a fost cod roșu de vijelii în județele Constanța, Ialomița, Călărași și Brăila, iar pentru mai multe localități din județul Buzău autoritățile au transmis mesaje Ro-Alert.

În Galați, în localitatea Matca, vântul puternic a răsturnat mașini și a distrus complet serele localnicilor. Potrivit meteorologilor, în unele zone, rafalele au ajuns și la 90 de kilometri pe oră. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că furtunile au făcut pagube în 53 de localități din 13 județe.

Peste 3000 de pompieri cu peste 2000 mijloace tehnice au acţionat, duminică, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de vremea neprielnică.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din şapte case, 26 curţi, un beci, 12 străzi, precum şi pentru îndepărtarea a 154 copaci, trei stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil, pentru degajarea elementelor de construcţie de la acoperişurile a 18 case, 19 anexe gospodăreşti, a unui bloc de locuinţe. Au fost afectate şi 14 autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =