INTERNETUL, UN PERICOL PENTRU COPII

0
226

Internetul este, pe cât de util și de distractiv, pe atât de periculos. În mediul virtual, chiar și adulţii pot cădea pradă înşelătoriilor. În ceea ce priveşte copiii, pericolele sunt și mai multe și cu efecte foarte grave. În medie, aproximativ 35% dintre copiii de astăzi se confruntă cu hărțuirea cibernetică. Uneori, totul începe ca o glumă, care apoi se dezvoltă într-o problemă serioasă.

Pe măsură ce tehnologia devine tot mai prezentă în viaţa copiilor, cresc şi ameninţările la care se expun aceștia, iar daunele pot fi psihice sau chiar fizice.
În ultimi anii numărul copiilor din România care au cont pe cel puţin o reţea de socializare a crescut de la 25% la 90%. Cei mai mulţi dintre ei folosesc Facebook, Twitter, Instagram, Tik Tok  sau Snapchat. Scopul principal este comunicarea cu ceilalţi prieteni sau colegi, dar sunt şi minori care şi-au făcut cont pe reţelele sociale pentru a-şi urmări vedetele preferate. Potrivit unui studiu recent, copiii pot vedea astfel mii de comentarii instigatoare la ură făcute de alţi utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =