ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL, ÎN CUMPĂNĂ

0
233

Situație îngrijorătoare, în județul Buzău, în ceea ce privește învățământul profesional. Pentru prima dată după 6 ani, zeci de absolvenți de şcoli profesionale și de arte şi meserii s-au înscris ca șomeri, direct de pe băncile școlii. Mai précis, din cei aproape 350 de elevi care au terminat studiile în acest an și au aplicat pentru a obține indeminizația de șomer, 40 sunt de la şcoli profesionale ori de arte şi meserii. Aceasta în condițiile în care în anii trecuți acești absolvenți erau angajaţi încă din băncile instituţiilor de învăţământ și aproape niciunul nu devenea șomer.

Specialiștii în resurse umane consideră, însă, că aceasta este o situație de conjuctură datorată pandemiei, perioadă când tinerii nu au mai avut ocazia să se pregătească practic, iar angajatorii nu mai au încredere în aptitudinile lor.

În prezent, în municipiul Buzău sunt disponibile aproape 140 de locuri de muncă vacante. Totodată, la sfârşitui lunii iunie 2023, numărul total de şomeri înregistrați a fost de 7.723 persoane, cu 282 persoane mai mult faţă de luna mai 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =