ÎNCEPE PROGRAMUL “RABLA LOCAL”

0
182

Aplicaţia programului „Rabla local” funcţionează în parametri normali, iar până la această oră( n.r. 13.00) au fost înregistrate 4.505 persoane fizice înscrise, a anunţat, luni, pe Facebook, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Actualizare:

Programul privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local a început astăzi… cu stângul. Deși înscrierile pe platforma AFM trebuiau să înceapă de la ora ora 10:00, oamenii au reclamat că după nici 30 de minute site-ul nu mergea și nu puteau urma toți pașii pentru a se înscrie.

“Momentan colegii de la Administratia Fondului pentru Mediu întâmpină probleme tehnice cu aplicația informatică și lucrează la remedierea lor. Vom reveni cu informații în scurt timp”, au transmis reprezentanții ministerului, pe Facebook.

 

Rabla Local 2023 începe luni, 31 iulie, după mai multe amânări. Programul se adresează românilor care dețin  maşini mai vechi de 15 ani, iar prin casarea lor primesc suma de 3000 de lei, fără obligaţia de a cumpăra una nouă.

Singura condiţie pentru a beneficia de acest program este că, timp de 3 ani de la primirea banilor, să nu cumpărați o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

În cadrul programului Rabla Local, ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către autoritatea publică locală. Pentru 2023, programul Rabla Local beneficiază de o alocare de 240 milioane de lei. Peste 500 de primării s-au înscris deja în program.

Autoritățile speră ca prin acest program să elimine 100.000 de rable care poluează sau ocupă inutil spațiul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =