S-AU PUBLICAT NOTELE LA BACALAUREAT!

0
197

Actualizare:

Notele la examenul de Bacalaureat au fost publicate pe edu.ro. Elevii trebuie să utilizeze codul de candidat pentru a afla ce notă au luat. Candidatii  nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţie la centrele de examen sau prin mijloace electronice, astazi, pana la ora  18:00. Rezultatele, înainte de contestații arată că rata de promovare este de 72,8 %, asta însemnând că 91.246 de candidați au obtinut media peste 6,  dintr-un  total de 125.352 de participanti.  Doar 56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Stire initială

Absolvenții de liceu, care au susținut Bacalaureatul,  află astăzi rezultatele, care se vor publica pe site-ul bacalaureat.edu.ro și la avizierele unităților de învățământ. Notele sunt anonimizate, astfel că elevii vor putea găsi rezultatele, după codul pe care l-au primit la începutul examenelor.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații tot astăzi, în intervalul 12:00 – 18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa vineri, 7 iulie. De precizat este că notă obținută în etapa de soluționare a contestațiilor la Bac 2023 este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Pentru a promova examenul de bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi să obțină minimum nota 5 la fiecare dintre acestea și  să obţină minimum media 6 la probele scrise.

Dacă un elev se află în situația de a nu fi promovat examenul de bacalaureat, atunci acesta are posibilitatea de a susține examenul la proba pe care nu a promovat-o  în sesiunea din toamnă, care începe în  16 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 82