LUCRĂRILE DONATE DE LIANA AXINTE MUZEULUI JUDEȚEAN BUZĂU, PREZENTATE PUBLICULUI

0
180

În luna mai a anului curent Muzeul Județean Buzău a primit o importantă donație, compusă din patru lucrări de artă semnate Liana Axinte. Aceste lucrări, care se află la granița dintre sculptură și ceramică sunt de o importanță deosebită pentru instituția buzoiană pentru patrimoniul cultural național dar mai ales pentru publicul buzoian.

Liana Axinte este o artistă care a făcut performanță, care și-a dobândit notorietatea în lumea culturală prin activitatea sa de-a lungul timpului. Este cunoscută în lumea sculptorilor, iar portofoliul ei este vast cu participări numeroase la expoziții și simpozioane în țară și străinătate. Regăsim în activitatea sa și implicări în lumea teatrului unde colaborează cu regizoarea Cătălina Buzoianu pentru care execută, între 1968 și 1971, măști pentru piese de Euripide și de Moliere. Lucrează de asemenea pentru Teatrul de Marionete.

Lucrări ale artistei prezente pe teritoriul județului Buzău se mai găsesc la Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”, precum și în expunerea urbană din municipiul Buzău.

Odată cu finalizarea acțiunilor de ordin administrativ în ceea ce privește donația în valoare de peste 44.000 euro, lucrările vor fi prezentate publicului începând din data de 6 iulie 2023, ora 10.00, la sediul muzeului din str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 45