NICIO MEDIE DE 10 LA BUZĂU

0
188

Niciun absolvent de liceu din județul Buzău nu a luat media 10 la examenul de bacalaureat. Potrivit rezultatelor afișate, astăzi, la prânz, cea mai mare medie, 9,90, a fost obținută de un  elev al Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzău. Acesta a fost notat cu 9,70 la proba de română și cu 10 la celelalte două probe. La Colegiul Hasdeu toți absolvenții au promovat examenul, ultima medie fiind 6,50.

Următoarea medie la nivelul județului este 9,83 și a fost obținută de un absolvent al Colegiului Pedagogic. Cele mai mici medii de promovare din județ au fost obținute de patru elevi. În dreptul acestora a fost afișată media 6,00.

Cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat din acest an au fost înregistrate la liceele tehnologice. La Vernești, de exemplu, singurul tânăr care a susținut examenul a fost respins. El a obținut nota 2 la română.

În total, în județul Buzău, au obținut diploma de bac, în prima sesiune, 1.867 de candidați. Înainte de contestații, rata de promovare este de 78,1%, raportată însă doar la candidații din promoția curentă. Rata la nivelul județului se situează sub cea medie pe țară, de 78,4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 18