NOUL CABINET CONDUS DE MARCEL CIOLACU, LA VOT ÎN PARLAMENT

0
192

Toate propunerile de miniştri în Cabinetul condus de Marcel Ciolacu au primit avize favorabile, în urma audierilor maraton de ieri, din comisiile parlamentare de specialitate. Este vorba doar de miniştri desemnaţi de PSD şi PNL.

Îşi păstrează portofoliile deţinute şi în Executivul condus de Nicolae Ciucă: Ligia Deca la Educaţie, Sorin Grindeanu la Transporturi, Marius Budăi la Muncă, Alexandru Rafila la Sănătate, Gabriela Firea la Ministerul Familiei şi Angel Tîlvăr la Apărare.

Sunt şi multe nume noi în componenţa noului cabinet: deputatul PSD Florin Barbu va fi ministrul Agriculturii, senatoarea liberală Alina Gorghiu preia conducerea Ministerului Justiţiei, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, Adrian Veştea, a fost desemnat la Dezvoltare, iar Bogdan Ivan, cel mai tânăr membru al noii echipe guvernamentale, deputat social-democrat, va fi ministrul Cercetării. Parlamentul se reuneşte astăzi în şedinţa comună pentru dezbateri şi vot asupra programului de guvernare şi a listei noului cabinet. La momentul votului de astăzi PSD şi PNL se bazează şi pe reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară.

Opoziția a anunțat deja că va vota împotriva noului guvern, însă și din interiorul coaliției sunt parlamentari care au declarat că nu susțin viitorul executiv. Reprezentanții UDMR spun că nu  participă la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 92