NEGOCIERI ȘI CONSULTĂRI PENTRU FORMAREA NOULUI GUVERN

0
194

A început rocada guvernamentală: Nicolae Ciucă a demisionat, făcând loc noului cabinet condus de Marcel Ciolacu, aşa cum prevede acordul politic care a stat la baza coaliţiei de la guvernare. Nicolae Ciucă a plecat de la Palatul Victoria după ce s-a încheiat cea mai lungă grevă din educaţie, iar preşedintele Iohannis l-a desemnat premier interimar pe Cătălin Predoiu. Liderii coaliţiei vor ca noul guvern să primească votul parlamentului și să depună jurământul joi.

Încă se negociază intens lista viitorilor miniștri, cu sau fără UDMR la guvernare.Miza liderilor PSD și PNL este să obțină pentru partidele lor portofoliile importante care gestionează banii publici și finalizează mari proiecte. PSD nu vrea să renunțe la ministerul Transporturilor, în timp ce PNL își dorește ministerul Dezvoltării Regionale, care aparţine acum UDMR. Social- democratii au propus UDMR ministerul Energiei și cel al Fondurilor Europene, în locul Dezvoltării și Mediului.

Poziția UDMR este însă categorică: rămâne la guvernare doar dacă păstrează portofoliul Dezvoltării.  Potrivit unor surse, Nicolae Ciucă ar urma să preia  șefia Senatului. Astăzi, la Palatul Cotroceni, încep consultările cu partidele politice în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Primii care vor intra la discuții vor fi cei de la PSD, PNL si minorități naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =