CRIZĂ DE JURIȘTI LA PREFECTURA JUDEȚULUI BUZĂU

0
179

Deficitul de juriști din Prefectura Buzău se adâncește. De vină este celebra “ordonanță a austerității” care prevede sistarea concursurilor în instituțiile publice, dacă nu s-a trecut de faza selecției dosarelor. Deși Prefectura a scos la concurs 4 posturi vacante de consilieri juridici, categorie la care instituția are un deficit major, orice angajare este acum blocată.

Situația este cu atât mai delicată cu cât, de această dată, pentru două dintre posturile scoase la concurs s-au prezentat candidați interesați.

Deocamdată, Prefectura Buzău ,,reușește” să-și mai acopere deficitul de personal prin transferul funcţionarilor de la o instituție publică la alta.

În Prefectura Buzău s-au înregistrat, în ultimul timp, mai multe demisii venite pe fondul lefurilor scăzute. Salariul unui jurist care este angajat în prefectură este cu mult mai mic față de venitul pe care îl obține un profesionist din domeniu într-o altă instituție a statului sau din sistemul privat. Nivelul scăzut de salarizare îi nemulțumește pe toți angajații Prefecturii Buzău, care au declanșat, cu ceva timp în urmă, grevă de avertisment. Principala lor revendicare a fost cea legată de modul de aplicare a Legii salarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =