EXPOZIȚIA “REMEMBER MIHAELA RUNCEANU”, LA MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU, DIN 14 IUNIE

0
180

Muzeul Județean Buzău aduce în atenția publicului expoziția temporară “Remember Mihaela Runceanu”.

Evenimentul face parte din programul anual de expoziții temporare al instituției și își propune să facă cunoscută generațiilor de elevi și adolescenți personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar și să readucă în memoria publicului contemporan cu Mihaela Runceanu activitatea sa artistică.

Personalitate de excepție a muzicii românești din perioada anilor 1970 – 1980, Mihaela Runceanu a fost una dintre vocile care au scris istorie în muzica ușoară și pop-rock, lansând adevărate șlagăre la nivel național.

Expoziția prezintă publicului o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată expoziția introduce vizitatorul în atmosfera muzicală a anilor ’80.

Proiectul expozițional nu ar fi fost posibil fără sprijinul domnului Nicolae Runceanu, tatăl artistei, care a pus la dispoziție muzeului toate obiectele prezente în sală, precum și o importantă bază documentară reprezentând perioada copilăriei și adolescența artistei.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 iunie – 24 septembrie 2023, în intervalul orar 10.00 – 18.00, de marți până duminică.

Vernisajul va avea loc în data de 14 iunie 2023, ora 10.00 la sediul Muzeului Județean Buzău, str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, sala de expoziții temporare aflată la parter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 68