10 000 DE MAME PRIMESC, ZILELE ACESTEA, 2000 DE LEI PENTRU TRUSOUL NOU-NĂSCUȚILOR

0
222

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a efectuat ieri plățile aferente trusourilor pentru nou- născuți pentru 10.000 beneficiari cupluri mamă – copil din toată țara, iar în câteva zile sumele  vor ajunge pe cardurile beneficiarilor. Ajutorul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate și are un buget total de 12 milioane euro.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți este de 2.000 de lei și se acordă mamelor care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului.

Printre mamele beneficiare ale tichetelor sociale se numără, cele care primesc venit minim garantat , cele aflate în situații de risc, mame care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile , si nu în ultimul rând mamele minore. Pot fi achiziționate, prin intermediul acestor tichetele electronice, produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă, comprese sterile, termometru, lapte praf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =