SINDICALIȘTII DIN TRANSPORTUL FEROVIAR ÎNCEP ȘI EI PROTESTELE

0
208

Sindicaliștii din Transportul Feroviar anunță că astăzi încep și ei protestele, cu pichetarea Ministerului Transporturilor, însă  amenință cu grevă generală.

Ceferiștii așteaptă o creștere a salariilor cu 25 la sută, prin aplicarea legii privind majorarea salariilor, dar vor și investiții în infrastructura feroviară.

Legea spune ca ei ar trebui să ia deja salarii mai mari de la 1 iulie, dar Guvernul nu a alocat un buget pentru asta. Și nici bani pentru reparații și îmbunătățirea condițiilor de călătorie cu trenul nu există.

La protestul de astăzi și-au anunțat participarea  în jur de 700 de mecanici de locomotivă din cadrul CFR Călători. Iar din 20 iunie, angajații de la CFR Infrastructură vor începe și ei protestele. Pe 26 iunie, sindicaliștii anunță un miting comun.

Premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, au anunțat că nu vor mai participa la niciun fel de negociere cu sindicaliștii.
Singurul reprezentant al Guvernului care va purta mai departe discuțiile cu protestatarii va fi Ministrul Muncii, Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 51