GREVA GENERALĂ DIN ÎNVĂȚĂMÂNT CONTINUĂ

0
190

Dascălii continuă greva pentru a doua săptămână, după ce guvernul a mai făcut o încercare de a-i convinge pe profesori să reia cursurile școlare. Ieri, purtătorul de cuvânt al Guvernului  a anunțat aceleaşi măsuri pentru angajaţii din educaţie. O primă de 2.500 de lei pentru cadrele didactice, în două tranşe de 1.000, respectiv 1.500 de lei în iunie şi octombrie şi 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, tot în două tranşe, în iunie şi septembrie. Reacţia sindicatelor a fost aceeaşi: de respingere. Liderii sindicali transmit ca dascălii cer o majorare a salariilor din sistemul de învățământ, cu 25 la sută, dar și garanția că în noua lege a salarizării, venitul unui debutant să pornească de la salariul mediu pe economie.

Oferta de ieri a  Guvernului nu e văzută cu ochi buni nici de reprezentanţii părinţilor, care spun că nu face altceva decât să învrăjbească cele două tabere.

Astăzi ar trebui să înceapă înscrierile pentru examenul de Bacalaureat, dar depinde de la liceul la liceu dacă acest lucru se va putea întâmpla. Un amplu protest al celor din învăţământ este anunţat pentru mâine, când peste 20.000 de angajaţi vor pleca în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Cotroceni.

Ultimele negocieri între guvern și sindicatele din educație au avut loc joi, discuțiile fiind blocate acum după ce sindicatele au respins ferm oferta Cabinetului Ciucă.

Peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt în grevă generală de lunea trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 18