SE APROPIE ROCADA ÎN COALIȚIA DE GUVERNARE

0
211

La sfârșitul acestei luni va avea loc rocada în Coaliția de Guvernare, iar schimbul de funcții dintre PNL și PSD pentru crearea viitorului guvern se va solda cu reducerea numărului de ministere, de la 18 la 16. Premierul Nicolae Ciucă își predă mandatul pe 26 mai, iar din 30 mai va fi premier Marcel Ciolacu, pentru un an și jumătate.

Liderii PNL și PSD s-au consultat cu șefii de organizații din țară și au stabilit că își doresc un executiv mai suplu. Pentru comasarea unor ministere, Turismul ar putea fi transferat la Economie, iar Sportul poate intra în subordinea Ministerului Familiei.

Potrivit protocolului de funcționare, PSD primește jumătate din posturile guvernului, liberalii 40%, iar UDMR 10 procente. Cu acest calcul pe masă, liberalii ar vrea să le ceară maghiarilor să accepte să rămână la guvernare, dar să cedeze Ministerul Mediului, unde se pregătește un apropiat al liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

O schimbare va fi și la Ministerul Agriculturii, unde va ajunge tot un om apropiat de Paul Stănescu, așa cum este și Petre Daea. Sunt și miniștri care își continuă mandatele, cum ar fi cei de la Sănătate, Externe, Apărare, Cercetare, Fonduri Europene, Energie sau Muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 95